Van een lumineus idee naar de realisatie van een compleet museum
Toen Lenny een kasteelschip wilde creëren om er een middeleeuws museum in te gaan huisvesten, bouwde hij eerst een schaalmodel.
Dit hielp anderen een idee te krijgen van zijn grote plannen. Velen dachten dat Lenny een kunstenaar was met teveel fantasie en geloofden nooit dat hij zijn schaalmodel zou kunnen realiseren. Anderen zagen zijn gedrevenheid en levenslust en hielpen hem uitkijken naar een geschikt schip. Er gingen 2 jaren voorbij voordat Lenny vond wat hij zocht. De Andisa, een voormalig vrachtschip van 50 meter lengte en 6,6 meter breedte bleek perfect.
Hierna kon Lenny in Duitsland op zoek gaan naar de 60 ton massief eiken balken die het schip de passende robuuste uitstraling konden geven. In het Zwarte woud werd bij verschillende boeren al het nodige hout bijeen gesprokkeld. Een vriendelijke groentehandelaar bood Lenny aan deze massa hout naar Nederland te brengen aangezien zijn truck op de terugreis leeg was! Toen sprak Lenny zijn goede vriend en ambachtelijke timmerman Jan Westerhuis, waarna zij samen het Kasteel zijn gaan bouwen

Hierna was er nog een betaalbare werf nodig die bereid was voor een periode van jaren medewerking te geven aan de bouw van het museum. Door een gelukkige samenloop van omstandigheden kwam Lenny in contact met scheepswerf Brouwer in Zaandam waarvan hij niet alleen een redelijke prijs kreeg, maar ook alle medewerking. Aanvankelijk was ook Brouwer sceptisch, maar gaandeweg zagen zij dat Lenny bergen kon verzetten en gingen achter hem staan.

Om de 60 ton hout uit Duitsland op het schip te kunnen plaatsen was er een kraan nodig om dit aan boord te krijgen. In het begin vorderde het project gestaag en dacht Lenny vol optimisme de klus binnen een jaar te klaren. Nog nooit eerder was zo´n grote opbouw op die manier op een schip geplaatst. Maar toen die constructie eenmaal stond, realiseerde Lenny zich dat de details en de afwerking van het fijnere timmerwerk ook veel meer tijd ging kosten. Met vastberadenheid werden de problemen overwonnen. Zo vaagde een storm de hele overkapping van het schip weg en moest er aan een berg van veiligheidscriteria worden voldaan etc. In bijna drie jaar werd het Vlotburg museum voltooid! Lenny had nog een hartenwens, een paard aan boord van zijn kasteelschip. Dit zou zijn creatie van de middeleeuwen compleet maken en leven inblazen. Lenny vond een stoer, lief en kalm paard. Het was liefde op het eerste gezicht, Wodan werd zijn naam. Hij stapt fier rond op `zijn` dek, volledig thuis op de Vlotburg.